Gebroeders Coenen van CJT Racing hebben een moeilijke start van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert gekend. Ondanks dat ze beiden met frisse moed aan de dag begonnen zat het allemaal tegen en werd het een dag om snel te vergeten!

Het was zo’n vier maanden geleden dat de gebroeders Coenen een wedstrijd hadden gereden. Daarbij kwam ook dat ze beiden door een ongelukkig toeval op hun trainingsmotoren moesten rijden. Aangezien deze wedstrijd verreden werd op een bevroren baan, was dit niet eens zo erg!

Door de grote opkomst werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. Sacha moest aantreden in de eerste groep en Lucas ging het circuit op in de tweede groep. Sacha rijdt dit jaar op zijn 85cc kleine wielen in de grote wielen klasse en ging vol zelfvertrouwen op pad om zich te kwalificeren. ‘’Helaas kreeg ik al snel af te rekenen met een probleem met mijn remleiding waardoor ik zonder rem een tijd neer moest zetten. Ik heb er het beste van gemaakt maar kwam helaas niet verder dan een 22ste tijd waarmee ik mij niet plaatste voor de A groep,’’ vertelde een teleurgestelde Sacha.

Lucas slaagde er wel in om zich voor de A groep te kwalificeren en zette in zijn groep een negende tijd op de klokken.

In de eerste manche bleef Sacha niet verschoond van problemen want in de sighting lap ging zijn bougie stuk en vervolgens bleef na de start zijn holeshotclip hangen. Dit had tot gevolg dat hij de hele manche zo uit moest rijden waardoor hij een goed resultaat kon vergeten.

Met frisse moed ging hij later op de dag van start in de tweede manche. ‘’Ik ging in deze manche zonder holeshot launch van start en kwam op mijn kleine wielen op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Helaas kon ik niet lekker in mijn ritme komen waardoor ook mijn tijden niet snel genoeg waren. Meer dan een negentiende plaats zat er dan ook niet in voor mij.’’

Lucas kwam bij de start van de eerste manche niet lekker weg en slaagde er niet in om goed in zijn ritme. Door een schuivertje in de derde ronde ging kostbare tijd verloren waardoor hij er niet in slaagde om een goed resultaat neer te zetten.

In de tweede manche was Lucas er opgebrand om iets goeds te laten zien. ‘’Ik zat er zeer goed bij met de start en zat rond de tiende plaats. Helaas remde ik om onbekende reden te vroeg waardoor ik veel plaatsen verloor en pas als voorlaatste de eerste bult op ging. In de hele manche had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen en helaas kwam ik in de voorlaatste ronde ook nog ten val waarna ik op moest geven,’’ vertelt een teleurgestelde Lucas.

Gebroeders Coenen hoeven niet lang te wachten om hun revanche te kunnen nemen want aanstaande zondag staat al de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.