Sacha Coenen van CJT Racing heeft in het afgelopen weekend in de ONK wedstrijden in Halle en Borculo twee podiumplaatsen in de wachten weten te slepen.

In zowel de wedstrijd in Halle als de wedstrijd in Borculo legde hij beslag op een derde plaats in het dagklassement.

Sacha kende een goede dag op circuit “de Kappenbulten”. “In de tijdtraining ging het rijden meteen goed en kwam ik tot een vierde tijd. In de eerste manche kende ik een goede start en begon ik als tweede aan de wedstrijd. Hierna reed ik een constante wedstrijd en werd ik als vierde afgevlagd.” In de tweede manche kende Sacha een mindere start waarna hij zich goed terugvocht naar voren. “In de tweede manche lag ik zevende en daarna reed ik naar de vierde plaats. Daarna viel de derde man en zodoende kon ik hem inhalen,” aldus Sacha.

In Borculo lag het circuit tijdens de training nog redelijk vlak en klokte hij een derde tijd. “In de manches kende ik een goede start en reed ik beide keren vrij snel op de derde plaats. Helaas kende ik wat problemen met de motor waardoor ik niet voluit kon gaan. Dit was wel echt een baan voor mij en anders had er denk ik nog wel meer in gezeten.” Sacha reed overigens op de motor met kleine wielen, dit omdat hij met die motor ook de Coupe De L’avenir zal rijden.

Lucas Coenen vroeg in verband met zijn leeftijd dispensatie aan en mocht na goedkeuring van de KNMV in het ONK 85cc grote wielen mee doen. “In de eerste manche in Halle kende ik een slechte start maar wist ik terug te komen naar de negende plaats. Ook in de tweede manche zat ik er niet goed bij en ondanks dat het circuit moeilijk was geworden met veel knippen kon ik terug komen naar de elfde plaats.”

Een dag later in Borculo had Lucas opnieuw veel moeite met de starts. “Het was een smal circuit maar toch wist ik in de tijdtraining de tiende tijd te noteren. Helaas waren mijn starts opnieuw niet goed waardoor ik de eerste manche als laatste moest beginnen en toen kon ik nog terug komen naar de elfde plaats. Ook in de tweede manche was de start weer slecht en kwam ik opnieuw terug naar de elfde plaats” Lucas vervolgt “over het rijden was ik tevreden omdat dit mijn eerste wedstrijd weer was bij de grote wielen. Nu moeten de starts nog beter.”
Aanstaande zaterdag zullen Lucas en Sacha van start gaan in het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde.