Enkele weken geleden werd in Loket de finale van het Europees Kampioenschap 65cc verreden.

Sacha Coenen van CJT Racing wist hier in de tweede manche een sterke vijfde positie te behalen maar door twee valpartijen in de eerste manche kwam hij niet verder dan een tweeëndertigste plaats en dit leverde hem in de einduitslag een tiende plaats op.

“In de tijdtraining kwam ik tot de twaalfde tijd, dus daar was ik tevreden mee. Daarna pakte ik in de eerste manche een hele goede start en begon als tweede aan de wedstrijd. Helaas werd ik in de eerste ronde door een Italiaanse rijder aangetikt waardoor ik ten val kwam. Hierdoor moest ik als dertigste aan de wedstrijd beginnen en wist ik terug te komen naar de vijfentwintigste plaats. Helaas kwam ik in de laatste ronde nog een keer ten val doordat een andere rijder de opstap niet nam en ik uit moest wijken. Hierdoor verloor ik opnieuw posities en zat er niet meer in dan een 32ste plaats.”

Op zondag werd de tweede manche verreden op het circuit dat door de regen erg moeilijk was geworden. “In de tweede manche was het circuit een beetje nat maar vond ik hem best goed liggen. Bij de start was ik tiende waarna ik terug wist te komen tot de vijfde plaats. Dit betekende een tiende plaats in de eindstand maar ik had eigenlijk gehoopt op meer, ik was naar Loket gereden om Europees kampioen te worden.”

Afgelopen weekend stond Sacha aan de start bij de Rookie cup in Frankrijk. “De Rookie cup werd verreden op het circuit van chateu d’Olonne, een afwisselend circuit met harde harde en zanderige ondergrond.Ze hadden de 65cc verdeeld in twee groepen waarin we drie manches reden, gevolgd door een super finale. De tijdtraining ging goed en hierin wist ik meteen de snelste tijd te klokken. Hierna pakte ik in de eerste manche een mindere start waarna ik als negende aan de wedstrijd begon. De eerste ronde kwam ik terug naar de derde plaats totdat ik te schuin sprong en ten val kwam. Hierdoor viel ik terug naar de negende plaats waarna ik in de achtervolging moest. In de laatste ronde zat ik als derde man in het wiel van de koplopers maar de wedstrijd was net een ronde te kort. In de tweede manche begon ik als tweede en daarna kwam de eerste man ten val waarna ik de kop overnam en niet meer afstond. In de derde manche kwam ik als vierde door de eerste ronde waarna ik me terug wist te knokken naar de leiding en ook deze manche won. In de vierde manche pakte ik de kopstart waarna ik de hele manche aan de leiding reed en ook winnend af wist te sluiten.”

Als afsluiting van de Rookie cup werd er een superfinale verreden waarna het eindklassement werd opgemaakt aan de hand van de vier verreden manches en de uitslag van de finale. “In de superfinale wist ik opnieuw als snelste bij de eerste bocht te komen en reed ik de hele manche aan de leiding. Helaas maakte ik in de één na laatste ronde een fout omdat ik te snel langs de achterblijvers wou. Hierdoor verkeek ik me op een sprong wat tot gevolg had dat ik weg gleed. Hierdoor moest ik als vierde de wedstrijd hervatten en wist ik nog derde te worden.”

De 2-1-1-1 in de manches en de derde plaats in de finale was voor Sacha genoeg om de Rookie cup als winnaar af te sluiten.