Lucas en Sacha Coenen CJT Racing hebben in een wedstrijd in Noord Frankrijk gestreden voor top drie plaatsen.

Voor de gebroeders was dit de laatste wedstrijd in voorbereiding op de EK finale van aankomend weekend in het Tsjechische Loket. Er werd besloten om Sacha op de 65cc motor in de 85cc te laten rijden en dit bleek een goede keuze. Ook Lucas liet in zijn eerste wedstrijd na zijn blessure een sterke indruk achter.

‘’In de eerste manche pakte ik een goede start en reed in de beginfase op een vierde plaats. Niet veel later wist ik de derde plaats over te nemen en ging ik in de aanval op de tweede man. Ik zette hem onder druk en toen hij viel, kon ik de tweede plaats over nemen en vasthouden tot aan de finish. Ook in de tweede manche kon ik op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas maakte ik een foutje waardoor ik uiteindelijk als vierde over de finish kwam,’’ vertelt een tevreden Sacha Coenen.

Met een 2-4 in de manches eindigde Sacha op een derde plaats in het dagklassement.

Voor Lucas was dit de eerste wedstrijd sinds zijn val in Finland twee maanden geleden. Hier werd hij van de motor gereden maar gelukkig is hij net op tijd fit voor de belangrijke wedstrijd van volgende week in Tsjechië (finale EK Jeugd). ‘’In de eerste manche pakte ik niet zo’n goede start maar na een goede eerste ronde kwam ik toch al aan op een vierde plaats. Nadat ik even terug werd verwezen naar een vijfde plaats, vocht ik terug en had een mooie strijd met de vierde man. Ik slaagde erin om hem te passeren en als vierde over de finish te komen. In de tweede manche pakte ik kopstart en wist een ronde aan de leiding te rijden. Nadat ik gepasseerd werd, kon ik lang stand houden op een tweede plaats totdat ik in de laatste ronde een foutje maakte en als derde over de finish kwam,’’ vertelt Lucas.

Met een 4-3 in de manches eindigde Lucas op een vierde plaats in het dagklassement. Na deze wedstijd op het technische en harde circuit zijn gebroeders Coenen klaar om in Loket het beste van zichzelf te laten zien in de finale van het Europees Kampioenschap Jeugd.