Sacha Coenen van CJT Racing heeft tijdens een trainingswedstrijd in het Franse Gouy en Artois een derde plaats weten te behalen.

Met het oog op de EMX65 finale in Tsjechië besloot de familie Coenen om in Frankrijk een trainingswedstrijd op een hard circuit te gaan rijden.

Bij aanvang van de wedstrijddag in Frankrijk was aangevraagd of Sacha mee kon rijden in de 85cc en dit verzoek werd gehonoreerd. “In de eerste manche kwam ik goed weg bij de start en ik stuurde als tweede de eerste bocht in. Daarna werd ik op de eerste vier schansen ingehaald door twee 85cc rijders waarna ik de hele wedstrijd op een vierde plaats heb gelegen,” aldus Sacha.

Ook in de tweede manche kwam Sacha goed van zijn plaats bij de start. “Ik nam kopstart maar moest de leiding meteen in de eerste ronde afstaan. Daarna ging het rijden heel goed en werd ik uiteindelijk als derde afgevlagd. Dit betekende dat ik ook in het dagklassement derde werd,” aldus een tevreden Sacha.

Verder is er ook goed nieuws te melden over Lucas, na zijn blessure heeft hij de trainingen hervat. Momenteel is hij bezig met fietstrainingen en hij hoopt zo snel mogelijk ook de motortraining te hervatten.