Sacha Coenen van CJT Racing is tijdens de laatste voorronde van het Europees kampioenschap 65cc in Schwedt, Duitsland net naast het podium geëindigd.

De jonge Belg had evenveel punten als Damien Knuiman voor de derde plaats maar omdat Sacha een mindere uitslag had in de tweede manche, moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.

Afgelopen weekend werd op het mooie circuit in Schwedt de vijfde en laatste voorronde verreden voor het Europees kampioenschap 65cc. De baan, gelegen in de deelstaat Brandenburg, kende mooie hoogteverschillen en grote springbulten.

Op zaterdag begon de dag van Sacha met de vrije training en de tijdtraining. “Het rijden ging goed en ik kwam tot de vierde tijd. In de tijdtraining was het heel erg druk op de baan waardoor ik niet echt een goede ronde neer kon zetten. Daardoor kwam ik niet verder dan de vijfde tijd.” De zaterdag werd afgesloten met de kwalificatieheat. “Ik pakte kopstart en kwam aan het einde van de eerste ronde door als derde. Daarna kreeg ik problemen en kon ik niet meer opschakelen naar de vierde versnelling. Toch heb ik de wedstrijd uitgereden en werd ik nog negende.”

Nadat de vader van Sacha op zaterdagavond de KTM weer in orde had gemaakt, kon de wedstrijd worden aangevangen met een goed lopende motor. “De warming up ging goed en heb ik vooral de motor getest. Gelukkig was alles goed en kon ik me gaan klaar maken voor de wedstrijd.” In die eerste manche kende Sacha opnieuw een uitstekende start. “Ik pakte opnieuw de holeshot en reed lange tijd op de derde plaats. Helaas maakte ik tegen het einde van de wedstrijd een foutje waardoor ik vierde werd.” Ook in de tweede manche was het de jonge Belg die als beste achter het starthek vandaan kwam. “In de tweede manche pakte ik opnieuw de holeshot en daarna reed ik weer lange tijd op een derde plaats. Helaas maakte ik weer een foutje waardoor ik drie plaatsen verloor. Gelukkig kon ik in de slotfase nog twee rijders terug pakken waardoor ik opnieuw als vierde over de finish kwam.”

In de eindstand van de Europese Noord/West voorrondes is Sacha op een vijfde plaats geëindigd. De finale wedstrijd voor de Europese titel is op 22-23 juli in het Tsjechische Loket.

Daguitslag EK 65cc Schwedt
1 Ivano van Erp 50 Pnt
2 Mads Fredsoe 44 Pnt
3 Damien Knuiman 36 Pnt
4 Sacha Coenen 36 Pnt
5 Vitezslav Marek 28 Pnt